Frontpage Slideshow | Copyright © 2006-2010 JoomlaWorks, a business unit of Nuevvo Webware Ltd.

Csapat

Fazekas Károly


1963. augusztus 29.-én születtem Devecserben.

1977.-ben Balatonfüredre költöztem, ahol jelenleg is élek feleségemmel és két lánygyermekemmel.

Tanulmányaimat a Devecserben kezdtem, majd Veszprémben a Táncsics Mihály Szakiskolában végeztem.

Jelenleg két vállalatomat a Fazekas Insped Kft.-t valamint a Füredscan Kft.-t irányítom.

Autóversenyzői pályafutásomat 2005-ben kezdtem, de ekkor még off-road szakágban versenyeztem.

2006-ban indultam először terep-rallye versenyen, melyen az elismerő II. helyezést értem el.

2007-ben kezdtünk el építeni egy abszolút profi kategóriás BMW X5 versenyautót, amely az végére, a Mikulás-rallyra készült el, melyet azonnal sikerrel zártunk. Azóta is minden évben sikerült diadalmaskodni ezen a versenyen.

2008-ban kategória bajnokok lettünk valamint abszolút II. helyezést értünk el a 6 fős csapatommal.

2009-ben és 2010 első felében a szerencse sokszor nem nekünk kedvezett, ugyanakkor továbbra is bízom a sikeres jövőben.

 

Horn Albert

1976. Július 23.-án születtem Budapesten

Szakmáim, sportszervező-manager (TF Diploma), sportoktató. Jelenleg vállalkozást vezetek.

Hobbim a síelés és a modellezés.

A terep szeretete már gyerekkoromban kialakult, 92-ben kezdtem el rendszeresen terepen motorozni. 95-től enduro versenyeken indultam, majd 97-től a motocross szakágban is tettem egy kitérőt. A motorversenyzés után 99-től autós szlalom versenyeken és minirallykon indultam, majd 2000-ben Rally Túrában navigáltam.

A terepraliba 97-ben csöppentem, egy motoros cimborám (Felfalusi Pisti) kért fel, hogy navigáljak neki az esztergomi futamon. Ebben az évben ismerkedtem meg Szalai Balázzsal és a 98-as Paris-Dakar Rally-ra segítettem a felkészülésben. A következő évben USA-ban Frank Papp műhelyében dolgoztam ugyancsak Szalai Balázs megbízásából a Chevrolet Blazer V8-as kifejlesztésén. Azóta terepralival foglalkozom és annak minden területével.

2008-ban Fazekas Karcsi noszogatására ültem ismét autóba és azóta kisebb-nagyobb megszakításokkal megyünk együtt. 2010-ben beültem Benik Balázs mellé, illetve egy horvát pilótának is navigáltam (angolul) akivel végül is a 2011-es Dakar Rally-n is részt vettünk.

Tereprali eredmények: 2008 Fazekas –Horn Absz. 2., Kategória Bajnok; 2009 Fazekas-Horn Absz. 9., Kategória 4.

 

Fábián András

1974-ben születtem Budapesten.

Tanulmányaimat, Budapesten a Bánki Donát Szakiskolában végeztem, ahol autószerelő végzettséget kaptam.

Az autókhoz való ragaszkodásom már tizenéves korom elején kezdődött, amikor nagyapám Ladáját esténként a barátaimmal megsétáltattuk a tudta nélkül.

A középiskola elvégzése után, Budakeszin egy Toyota szervizben kezdtem dolgozni, amikor 2001-ben kollegámmal saját vállalkozásba fogtunk. Megalapítottuk a Pazo Művek Kft-t, ami már két telephelyen működik.

Régóta szerelmese voltam mindenféle autósportnak és engem valahogy nem a vezetés, hanem a technikai része érdekelt, vonzott.

2005-ben Lévai Feri barátom megkeresett, hogy segítsek neki Toyota Yaris-a felkészítésében, amivel a magyar bajnokságban indult. 2006-ban és 2007-ben kategória-bajnokok lettünk. Mindig is örömmel fogok visszaemlékezni ezekre az évekre. Számtalan jó barátot szereztem.

A szívem mindig is a Tereprally felé húzott, így nagy figyelemmel követtem a magyar versenyeket és a Dakart. Ekkor végre, 2007 tavaszán Billi barátom – akinek ezért örökké hálás leszek - megkérdezte, nincs-e kedvem beugrani szerelőnek Fazekas Karcsi csapatába. Én egyből igent mondtam. Egy rendkívül felkészült, profi és összetartó csapat tagja lettem és kimondhatatlanul sok élménnyel és tudással gazdagodtam az évek alatt. Számtalan hazai és külföldi rangos versenyeken elért sikerek nagyon nagy önbizalmat és pozitív erőt adnak a magán – és az üzleti életben is.

Külön köszönöm családomnak, kollegáimnak a támogatását, hogy segítenek abban, Amit igazán szeretek csinálni.

Kordé Zsolt

1973. december 18.-án születtem. Már gyerekkoromban is sokat voltam az autók között, mivel édesapám autószerelő, így választottam én is ezt a szakmát.

Az évek során sok tapasztalatot szereztem, mire idekerültem a Fazekas Motorsporthoz. Itt aztán egy igazán új világ nyílott meg előttem. Nagyon érdekes és színes foglalkozás, sok ügyesség, kreativitás és fantázia kell hozzá, így elég széleskörű munkáról van szó.

Én az autó műanyag elemeit készítem el, és ezeket tartom karban. De az autóépítésben és a szervízelésében is részt veszek. Azt szeretem benne, hogy mindig változatos.

Szeretek itt dolgozni. Jók és ügyesek a kollégáim, összetartó a csapatot alkotunk.

Utólag is köszönjük Fazekas Károlynak, csapatfőnökünknek a bizalmat. Remélem a jövőben is versenyezhetünk tovább, mert nagyon hiányozna ez a munka az életünkből.

 

Papp Frank

1961. november 14.-én születtem Szentegyházán, Romániában.Foglalkozásom mérnöki technológus és autótervező.

Az autók iránti szeretetem már 1980-ban kialakult, amikor Romániában UTC gokart kupa bajnok lettem.

Tanulmányaimat Amerikában végeztem. (Midwestern State University, Wichita Falls-Texas) 1996 és 1998-ban Szalay Balázzsal részt vettem a Dakar Rallyn, ami hatalmas élmény és tapasztalat volt számomra.

2000-től 2003-ig team managerként tevékenykedtem az Amerikai Légierő versenycsapatában. 2006-ban hozott össze a sors Fazekas Karcsival, aki felkért egy egyedi BMW X5 megtervezésére. Nagy öröm számomra, hogy 2011-ben ezzel az autóval a Fazekas Motorsport megnyerte a magyar bajnokságot.

Jelenleg nagy erőkkel dolgozunk egy új X6 BMW-n, ami a terepralli szakágban elsőként fog rajthoz állni.

 
MagyarEnglish
DuEn.hu
dakar.hu
Terep-rallye.hu
Látogatók
Oldalainkat 3 vendég böngészi